Chill-Mill verwelkomt u
Vorige jaar moesten we het zonder stellen, maar dit jaar is Chill Mill weer tot jullie beschikking. Maar liefst twee maanden wordt het domein rondom de Laermolen omgetoverd tot de gezelligste zomerbar van heel de streek.
De initiatiefnemers broer en zus Miel en Kaat Vermeiren huren de maanden juli en augustus het terrein van de Laermolen af om er een fantastisch pop-up bar neer te zetten. Lekkere drankjes, hapjes en af en toe een stukje life muziek zullen zeker niet ontbreken.
Met de huuropbrengst kan de vzw de Laermolen weer een stukje van ons prachtig erfgoed restaureren.

Op zoek naar oude fundamenten
Vroeger waren er twee molens, aan elke kant van het water één. Er bestaan nog oude foto's van de Laermolen waarop die dubbele molen zichtbaar is. 


Rad van Tong: enquête Stadsbestuur Hoogstraten over de belevingszone rondom de Laermolen
De Vlaamse Milieumaatschappij wil een vistrap installeren op de Mark nabij De Laermolen  Een vistrap geeft vissen de mogelijkheid om een niveauverschil in De Mark te overbruggen en de steile helling aan het rad van De Laermolen te vermijden. VMM heeft daarvoor een perceel aangekocht tussen de Mark en de Molenstraat.
Stad Hoogstraten heeft een online bevraging gedaan bij alle belangstellenden om mee na te denken over hoe de bijkomende ruimte door de aanleg van de vistrap kan ingevuld worden. Een kleine wandelroute rond De Laermolen, eventueel in combinatie met een grote wandeling rond de vistrap en meanders,  picknickbanken of een ligweide behoren ook tot de mogelijkheden.
Wat betreft mobiliteit kan de Molenstraat een fietsstraat worden of een knip krijgen voor gemotoriseerd verkeer.
De Laermolen was vroeger een dubbelmolen (ook dat kun je mooi zien op de oude postkaarten). De bedoeling is om die tweede molen terug zichtbaar te maken. De bevraging moet een antwoord geven op welke manier dat kan.

Uiteraard zijn wij ook betrokken partij in dit hele verhaal.
Als je onze mening vraagt: een mooie wandelroute: graag! De visvijver uitdiepen vinden we ook een uitstekend idee en enkele picknickbanken zijn zeker welkom. Verder hopen we het gebied rondom de molen zo natuurlijk mogelijk te houden en niet te veel ingrepen te doen. En natuurlijk zou het prachtig zijn om de oude fundamenten van de dubbele molen terug zichtbaar te maken. 
We zijn benieuwd! 

Ps: volg jij ons al op Facebook