Walnotenpersing - stand van zaken
Jullie hebben het ongelooflijke aantal van 1245 kilo gepelde walnoten binnen gebracht dit jaar! 
Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, maar het betekent ook heel veel perswerk voor onze molenaars. Dat doen ze uiteraard met veel inzet, vakkennis en vooral heel veel plezier, daar mag je zeker van zijn. Of we onze streefdatum voor april gaan halen is nog niet duidelijk, maar als we heel eerlijk zijn twijfelen we daar wel een beetje aan. 
Door ziekte van enkele trouwe molenaars, het vriesweer dat ons twee weken belet heeft te draaien en een heel vervelend probleem met een gesprongen waterleiding in de molen liggen we flink achter op schema. 
We houden jullie op de hoogte, en intussen blijven we jullie noten met de grootste zorg behandelen. 
Geen openingsactiviteit toeristisch seizoen
Zopas hebben we het heugelijke nieuws vernomen dat er vooruitzicht in de Corona-versoepelingen is. We mogen weer met wat meer personen buiten en als alles goed blijft gaan mag de horeca op 1 mei ook weer open. Voor onze jaarlijkse activiteiten bij de opening van het toeristisch seizoen eind april is het helaas nog te vroeg in deze onzekere coronatijden. Geen huifkar, smoutebollenbak, drankjes, muziek... nog even geduld tot de zomer, zodra het kan halen we alles weer in!
Dankjewel Henk Stuitje - welkom Lydia Bottenburg
Onze trouwe webmaster Henk heeft aangegeven dat hij binnenkort terug verhuist naar het 'hoge noorden'. Daardoor wordt het wat moeilijker om zijn werkzaamheden voor de Laermolen verder te zetten. Vorige week hebben we Henk daarom bedankt voor meer dan 10 jaar toegewijde inzet als bestuurslid, webmaster, nieuwsbriefschrijver, smoutebollenbakker en vooral enthousiaste Laermolenvriend. Een mooi schilderij van de Laermolen, gemaakt door Harry van Vree, zal de nieuwe stek van Henk en Baukje mogen sieren.
Uw nieuwsbrief en website worden voortaan verzorgd door Lydia Bottenburg. 
Een nieuw hoedje voor de nieuwe schouw
Wanneer je oude foto's van de Laermolen bekijkt, zie je dat er vroeger een schouw aan de zijkant van de molen zat. Bij de restauratie in 2004 is die (nog) niet terug gezet. De centen waren op. Met de opbrengst van Chill Mill van de afgelopen jaren kunnen we de schouw, zoals ze vroeger aan de molen zat, terug in ere herstellen.
Geen schouw zonder schouwpotje: ook dat is nieuw gemaakt door een ervaren pottenbakker: Jan Welffens uit Lille. Dat is niet zomaar een schouwpot: dat is nok-art! 

Rad van Tong: enquête Stadsbestuur Hoogstraten over de belevingszone rondom de Laermolen
De Vlaamse Milieumaatschappij wil een vistrap installeren op de Mark nabij De Laermolen  Een vistrap geeft vissen de mogelijkheid om een niveauverschil in De Mark te overbruggen en de steile helling aan het rad van De Laermolen te vermijden. VMM heeft daarvoor een perceel aangekocht tussen de Mark en de Molenstraat.
Stad Hoogstraten heeft een online bevraging gedaan bij alle belangstellenden om mee na te denken over hoe de bijkomende ruimte door de aanleg van de vistrap kan ingevuld worden. Een kleine wandelroute rond De Laermolen, eventueel in combinatie met een grote wandeling rond de vistrap en meanders,  picknickbanken of een ligweide behoren ook tot de mogelijkheden.
Wat betreft mobiliteit kan de Molenstraat een fietsstraat worden of een knip krijgen voor gemotoriseerd verkeer.
De Laermolen was vroeger een dubbelmolen (ook dat kun je mooi zien op de oude postkaarten). De bedoeling is om die tweede molen terug zichtbaar te maken. De bevraging moet een antwoord geven op welke manier dat kan.

Uiteraard zijn wij ook betrokken partij in dit hele verhaal.
Als je onze mening vraagt: een mooie wandelroute: graag! De visvijver uitdiepen vinden we ook een uitstekend idee en enkele picknickbanken zijn zeker welkom. Verder hopen we het gebied rondom de molen zo natuurlijk mogelijk te houden en niet te veel ingrepen te doen. En natuurlijk zou het prachtig zijn om de oude fundamenten van de dubbele molen terug zichtbaar te maken. 
We zijn benieuwd! 

Ps: volg jij ons al op Facebook